- 200g mraženého hrášku lehce povařeného a okapaného
- 200g uvařených fazolí – mungo, červené, bílé, nebo i cizrny
- malý svazek zelené perželky
- 1 cibule nasekaná nadrobno
- 3 lžíce oleje
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 vejce
- 100g strouhanky
- trochu celozrnné mouky na obalení a eventuelní zahuštění
- sůl, pepř
Uvařený, vychladlý hrášek a fazole dáme do mixéru spolu s petželkou, kořením a česnekem a umixujeme dohladka. Pak vmícháme cibulku, kterou předem lehce orestujeme na oleji, vejce, strouhanku, osolíme a opepříme. Vařečkou pořádně propracujeme. Pokud je směs moc řídká, zahustíme moukou.
Namočíme si ruce do vody a rukou vytvarujeme malé bochánky, lehce je obalíme v mouce. Na středně rozpálené nepřilnavé pánvi je opečeme dozlatova – z každé strany asi 4 minuty.
(recept od Šárky B.)