- 120g suchých fazolí mungo
- cca 60-80 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2lžičky sušeného tymiánu
- sůl a pepř dle potřeby
Fazole propláchnout a pak namočit na 12hodin, uvařit cca 20min v jiné vodě, než se namáčely do měkka.
Slít a po vychladnutí rozmixovat spolu s olejem a vodou do konzistence kaše, přidat koření a dochutit solí.
Nanést lžící na plech vyložený pečícím papírem, potřeným olivovým olejem. Udělat z hromádek směsi placičky, lehce je opět potřít olejem na povrchu a upéct v troubě při 200°C cca 20 min do zlatova. Dají se ke konci pečení i obrátit a jsou pak křupavé z obou stran. Teď jsem zkusila druhou várku a moc dobře to chutná s limetkovou (citronovou) šťávou i za syrova – podobně jako hummus. Třeba jako dip k zelenině.
(Recept od Šárky B., dokonalý doplněk Zelené diety)