- 2 lžičky čerstvého tymiánu
- 2 lžičky balsamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 500 g uvařené červené řepy
- sůl, pepř
- 250 g kozího sýra (mozzarelly, feta sýra)
- kůra z 1 biocitrónu
- rukola na ozdobení
- hrst opražených dýňových semínek nasucho
Rozehřejeme troubu na 200°C. V misce smícháme tymián, balsamiko, olej a med. Přidáme pokrájenou řepu podle velikosti na 4 – 6 dílků a promícháme, osolíme, opepříme.
Pečeme v pekáčku asi 25 minut, občas směs zamícháme.
Nejlepší je podávaná vlažná na talíři s rukolou, sýrem, posypaná strouhanou citrusovou kůrou a dýňovými semínky. Vše nakonec opepříme, osolíme a zakápneme olivovým olejem.
(recept od Šárky B.)