Domácí knäckebrot

  • Knackebrot13 dl slunečnicových semínek
  • 1 dl lněného semínka
  • 1 dl sezamového semínka
  • 2,25 dl otrub
  • 2 lžíce psilia
  • 1 lžička soli

Důkladně promíchat všechny suché ingredience.

Přidat 5dl vody, zamíchat a nechat 10 minut stát.

Hmotu rozdělit na 2 poloviny a každou část lžící rozetřít na plech na pečící papír. Pozor, při prvním pečení se mi placičky přilepily na papír. Je dobré papír namazat nebo využít např. silikonové podložky na pečení.

Péct oba plechy v horkovzdušné troubě 70 minut při 160 stupních. Možno i o 5-10 min déle. Když jsou semínka víc propečená, lépe chutnají.

Také je možné po 10 minutách pečení kolečkem nakrájet na čtverečky.

Dobrou chuť!

(Jarčin recept od kamarádky z Norska)

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.