- 2 hrsti očištěné růžičkové kapusty
- 2 velké hrsti čerstvého špenátu (část by mohla být nahrazena kopřivami)
- 2 jarní cibulky nakrájené na půlkolečka
- 2 stroužky česneku na tenké plátky nakrájené
- 1 hrst nasekané petrželky
- 1 hrst nasekané pažitky
- 2 lžíce opražených dýňových semínek nasucho na pánvi
- 2 lžíce olivového extra panenského oleje ( nebo dýňového )
- špetka drceného kmínu
- špetka muškátového oříšku
- sůl dle potřeby
V trošce horké vody povaříme asi 3 minuty růžičkovou kapustu a přendáme ji do cedníku okapat. Trochu vody si schováme. Mezitím rozehřejeme na pánvi olej, osmažíme na něm jarní cibulku, po chvíli přidáme i česnek. Restujeme asi 2 minuty na nižším plameni, aby se cibulka a česnek nepřipálili. Po té do pánve vsypeme kapustu, okořeníme mletým pepřem a promícháme. Přidáme čerstvý špenát, podlijeme asi 4 lžícemi vývaru z kapusty a necháme zavadnout. Dokončíme špetkou mletého muškátového oříšku, solí dle chuti, petrželkou a pažitkou. Na talíři posypeme opraženými dýňovými semínky.
(recept od Šárky B.)